VVD Horst aan de Maas stelt raadsvragen naar aanleiding van onderzoek Californië

Stibbe weigert om het originele rapport ter beschikking te stellen, omdat dit voor aanvang van het onderzoek zo zijn afgesproken. De verantwoordelijk wethouder heeft tijdens voornoemde raadsavond aangegeven dat ook het college van B & W van de gemeente Horst aan de Maas zou willen beschikken over de volledige versie van dit rapport. De wethouder gaf aan dat hij maximale en volledige transparantie wil en dat hij in afstemming met de overige aandeelhouders van Greenport zich zou gaan inzetten om het betreffende rapport af te dwingen. Ook zou hij laten analyseren of dit juridisch kon.

Onze vragen derhalve aan uw als College:

Is het College van Horst aan de Maas op enerlei wijze betrokken geweest bij de afspraken die voorafgaand aan het onderzoek met onderzoeker Stibbe of een andere medewerker van advocatenkantoor Ivy zijn gemaakt?

Is inmiddels juridisch onderzocht of actie ondernomen kan worden om het originele onderzoeksrapport in handen te krijgen?

Een of meerdere medewerkers van de gemeente Horst aan de Maas hebben deelgenomen aan het betreffende onderzoek. Is deze medewerker(s) voor aanvang van dit onderzoek geheimhouding opgelegd?

Een of meerdere medewerkers zijn (wat wij begrepen hebben) in het bezit gesteld van het originele concept van het onderzoeksrapport. Is juridisch onderzocht of ze (als van tevoren geen geheimhouding werd afgesproken) dit ter beschikking van hun organisatie kunnen stellen?

Wat heeft Californië BV en of de aandeelhouders besloten over het opstarten van een civiele procedure inzake de casus Californië. Zo ja, tegen wie?